Tips koffievlekken verwijderen

Als ergens koffie overheen gemorst is, is het vooral belangrijk om snel te handelen om de koffievlekken te verwijderen. Als de koffievlek net is ontstaan moet je met een doek zo snel mogelijk de koffievlek opdeppen om deze te verwijderen. De resterende koffievlek kan dan vaak met gewoon warm water schoongemaakt worden. En voor kleding geldt, als er tenminste snel gehandeld is, dat de koffievlek gewoon verdwijnt door hem in de wasmachine te doen.

Hardnekkige koffievlekken verwijderen?

Als je hardnekkige koffievlekken wilt verwijderen uit bijvoorbeeld het tapijt, kun je het beste de koffievlek verwijderen door een papje maken van zo heet mogelijk water en vlekkenzout. Als je dit papje aanbrengt op de koffievlek en vervolgens laat opdrogen, kun je het daarna opzuigen. De koffievlek is nu verwijdert. Belangrijk is om bij een gekleurd tapijt het papje eerst te testen aan de rand of aan de onderkant van het tapijt. Als er geen verkleuring optreedt, kun je het papje gerust gebruiken voor de koffievlek zonder dat er schade aan het tapijt ontstaat.

Voor koffieranden en koffievlekken in kopjes, die met een gewone afwas niet gemakkelijk schoon te maken zijn, kun je wat zout op een spons strooien en hiermee het kopje afwassen. De koffievlekken zijn zo gemakkelijk uit de kopjes te verwijderen.