Tips strijken

Strijken van beddengoed en kleding is niet de geliefde bezigheid van de meeste mensen. Maar wil je er netjes uit zien en een ongekreukelde overhemd hebben, dan is het strijken van kleding toch erg belangrijk. Met de strijktips van de website schoonmaken-huishouden.nl wordt het strijken een stuk makkelijker.

De tips voor strijken

  • Voor het strijken is het erg belangrijk dat je een goede en stevige strijkplank hebt en dat e genoeg bewegingsruimte hebt.
  • De kleren zijn zeer moeilijk om te strijken wanneer zij volledig droog zijn. Te droge kleren kunnen erg moeilijk een nieuwe vorm krijgen. Probeer om kleren te strijken wanneer de kleding nog wat vochtig is. Dat is ook de functie van het stomen met een stoom strijkijzer.
  • Het drogen van kleding in de droger is erg makkelijk en scheelt veel tijd. Maar het drogen van kleding in de droger kan ook nadelig zijn voor het strijken. Als er teveel kledingstukken in de droger hebben gezeten, zal dit tot veel rimpels in de kleding leiden, en zal het strijken moeilijker maken.
  • Voor dat je kleding gaat strijken schud je de kleding even uit om zo al wat rimpels en plooien uit de kleding te krijgen. Dit scheelt uiteraard weer bij het strijken.
  • Als u een grote stapel kleding moet strijken, start je het strijken eerst met lichtte zijde, synthetische, en gevoelige stoffen. Deze moeten op lage temperaturen worden gestreken. Als de strijkijzer dan goed heet is kun je de andere dikkere stoffen strijken.
  • Als je start met strijken van T-shirts, bloesjes en overhemden dan begin je eerst met de mouwen en boorden. Daarna ga je de knopen bij langs, dan de voorkant, de achterkant en als laatste het schouder gedeelte.