Voorjaarsschoonmaak

De grote schoonmaak of de grote voorjaarsschoonmaak wordt aan het einde van de winterperiode uitgevoerd. Het weer is wat beter, de eerste zonnestralen komen de woning in en de stofdeeltjes zijn zichtbaar in het zonnelicht. Het is tijd om de hele woning goed schoon te maken. Kamer voor kamer wordt het hele huis schoongemaakt en alles wordt grondig gereinigd.

Een goede voorjaarsschoonmaak

De gordijnen worden van de ramen gehaald en naar de stomerij gebracht of ze worden zelf gewassen. De ramen en de deuren worden geopend. Alle vloerkleden worden opgerold en goed uitgeklopt met een mattenklopper. Als het kan dan gaan ook alle meubels naar buiten om de hele kamer goed schoon te maken. De kasten worden leeg gemaakt en van binnen schoongemaakt. De kasten worden wat van de muur gehaald om dan hierachter de kasten ze ook goed schoon te maken. Ook worden de kasten in de boenwas gezet.

Alle glazen goed schoonmaken

Ook al het servies en alle glazen worden goed schoongemaakt in alle kasten. De boeken, cd’s en elektronica worden allemaal afgestoft en weer teruggezet.

De slaapkamer en de voorjaarsschoonmaak

De slaapkamer wordt goed schoongemaakt door de matras naar buiten te brengen en met de mattenklopper schoon te kloppen.

De keuken en badkamer en de voorjaarsschoonmaak

In de keuken en de badkamer en ook het toilet worden alle tegels goed geschrobd en schoongemaakt. Het is mooi om te zien hoe je zo een mooie schone woning krijgt.

Hoe lang duurt een grote voorjaarsschoonmaak?

Als je een normale woning hebt dan kun je met een dag klaar zijn om je woning helemaal schoon te maken. Heb je een grote woning dan kun je meer schoonmakers inschakelen of het werk over meerdere dagen verspreiden.