Huishoudelijke apparatuur

In uw huishouden is huishoudelijke apparatuur onmisbaar. Huishoudelijke apparatuur zijn er om het runnen van een huishouden makkelijker te maken. De technologische ontwikkeling is hier in ook enorm aanwezig. Een voorbeeld hier van is dat sommige huishoudelijke apparaten thuis op wifi kan worden aangesloten zodat deze via een smartphone te bedienen is.

Energiebesparing tips voor huishoudelijke apparatuur:

  • Let op de aanschaf van een niet huishoudelijk apparatuur op de energielabel
  • Laat een huishoudelijk apparatuur niet op stand-by staan
  • Laad een huishoudelijk apparaat niet langer op dan nodig is

Huishoudelijke apparatuur en brandpreventie

Maak huishoudelijke apparatuur regelmatig schoon.Dit is belangrijk om kortsluiting en zoo ook brandschade te voorkomen. Als een huishoudelijk apparaat kapot is, is het verstandig om deze gelijk te vervangen. Het kapotte huishoudelijke apparaat zorgt namelijk voor een grote risico op kortsluiting en dus brandschade.

Huishoudelijke apparatuur online kopen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende huishoudelijke apparaten te krijgen. Of u nu voor praktisch kiest, design of retro het aanbod is enorm. Ook de online markt is erg in opkomst. Hier kunt u vaak voor een goedkopere en interessante prijs een huishoudelijk apparaat kopen.

Oud huishoudelijke apparatuur

Wecycle wil zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (WEEE) inzamelen en garandeert optimale recycling. Veel apparaten worden gerecycled door ze eerst geheel of gedeeltelijk te demonteren. Demontage is nodig om milieuschadelijke stoffen te kunnen verwijderen en om alle voor hergebruik geschikte materialen zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen scheiden. Recycling levert dan het hoogste milieurendement op. De recyclingbedrijven doen er alles aan om zo veel mogelijk materialen te scheiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde manier gerecycled of vernietigd. Lees verder op de website van WeCycle.