Zolder opruimen

Op de zolder worden vaak tal van producten bewaard. Het is vaak een grote rommel op de zolder om eerlijk te zijn. Natuurlijk is het gemakkelijk om de spullen snel even op het zolder te zetten. Pas veel later haal je ze er af of misschien wel helemaal niet. Het wordt vergeten of je hebt de spullen niet meer nodig. Het is slim om ieder jaar je zolder op te ruimen. De zolder opruimen is vaak een hele klus. Als je het echter ieder jaar doet dan is het mogelijk om de klus te beperken.

Hoe kun je de zolder opruimen?

Eigenlijk bestaat er geen gedegen plan om je zolder op te ruimen. Veel mensen plaatsen volop rommel op hun zolder en anderen weer wat minder. Het is wel slim om in een aantal stappen de zolder op te ruimen. Begin hierbij bij het inventariseren van wat er allemaal op het zolder ligt. Kijk wat je graag nog wilt houden en wat je liever weg wilt doen. Het is slim om te ontdekken wat er allemaal staat. Vervolgens kun je het indelen naar wat je nog wilt houden en wat niet. Hetgeen je niet wilt houden kun je natuurlijk weggooien. Vervolgens kun je de rest indelen in groepen welke je jaarlijks gebruikt en wat bijna niet, maar niet wilt weggooien. De kerstspullen kun je bijvoorbeeld het beste niet zo ver wegstoppen dan het eerste kinderfietsje.

Volop genieten!

Als je de zolder opgeruimd hebt dan is het natuurlijk genieten van een mooie schone zolder. Als je de zolder opgaat dan is het heerlijk om te zien hoe alles mooi is georganiseerd en hoe je overal van kunt genieten.