Tips dweilen

Alle gladde vloeren in huis moeten gedweild worden om zo de vloer schoon te houden. Het dweilen doe je altijd na het vegen of stofzuigen van de vloer zodat alle losse stoffen, korreltjes en vuil van de vloer zijn.

Tips

Zorg er voor als je gaat dweilen je twee emmers hebt klaar staan. Een emmer met een schone sop en een emmer waar de dweil in uit gespoeld en schoon gemaakt kan worden. Spoel en wring de dweil goed uit. Je kan ook een speciale dweil emmer aanschaffen. Het voordeel hier van is dat er een speciale systeem op zit waar je de dweil in kan uit wringen.

Vergeet ook niet op de plinten goed schoon te maken anders blijft daar altijd vuil achter en heb je kans dat er ook een dweilrand op blijft zitten. Laat de vloer goed opdrogen na het dweilen voor dat je er weer over gaat lopen. Dweil dus altijd in de richting vaan een deur zodat je niet over de vloer hoeft terug te lopen. Dweilen is dan ook het allerlaatste klusje in de schoonmaak van de woning. Als alles stof en vuil vrij is dan ga je de vloeren pas dweilen.