Tips schimmelvlekken verwijderen

Als je natte kleren te lang op een hoopje laat liggen kunnen er makkelijk schimmelvlekken in komen. Ook op muren en plafonds kunnen schimmelvlekken ontstaan. Vaak door een lek in het dak of de muur. Het is dan belangrijk om dit lek eerst te dichten, anders zal en snel weer een nieuwe schimmelvlek ontstaan na het verwijderen.

Schimmelvlekken verwijderen

Schimmelvlekken in bijvoorbeeld witte lakens of in andere sterke witte stof zoals katoen, zijn te verwijderen door een oplossing van bleekmiddel met water te maken. Na de schimmelvlekken met deze oplossing te hebben behandeld is het mogelijk om de schimmelvlek te verwijderen door de stof uit te spoelen in koud water. Als je vervolgens de lakens nog een gewone wasbeurt geeft zijn ze weer helemaal fris.

Schimmelvlekken in gekleurde stoffen

Schimmelvlekken in gekleurde stoffen die niet tegen bleekmiddel kunnen moeten verwijderd worden met een oplossing van water en zout. Vervolgens moet deze oplossing uitgespoeld worden met water of een sopje. Ten slotte de kleren nog even in de wasmachine en de schimmelvlekken moeten verwijderd zijn.

Schimmelvlekken op witte muren

Schimmelvlekken op witte muren kunnen ook verwijderd worden met een oplossing van bleekmiddel en water. Let bij het verwijderen van de schimmelvlekken goed op dat je geen schimmelsporen inademt, deze zijn schadelijk! Laat grote schimmelvlekken of schimmelvlekken op lastige plekken door een professional verwijderen.