Afwassen

Het is voor veel mensen niet de meest favoriete klus. Veel mensen houden niet van afwassen. Misschien dat daarom een afwasmachine zo populair is geworden. Het is goed om te ontdekken dat het afwassen ook een stuk leuker kan worden. Graag geven we je een aantal tips hoe het afwassen beter kan gebeuren en ook hoe het sneller gedaan kan worden.

Opstapelen of niet?

Vaak wordt de afwas torenhoog opgestapeld, dat het niet meer interessant is om het te gaan doen. De vraag of het dus slim is om de afwas op te gaan stapelen is niet helemaal helder. Het is vaak beter om meerdere keren per dag een klein beetje afwas snel weg te werken dan om het op te laten stapelen. Op die manier is het overzichtelijk en is de afwas ook snel gedaan.

Koken en afwassen

Als je aan het koken bent dan is het slim om ook te gaan afwassen. Het is slim om te ontdekken, dat je bij het koken tussendoor snel de afwas kunt doen. Snel even potten en pannen maar ook borden en lepels reinigen om deze daarna af te spoelen. Zo sla je twee vliegen in een klap. Je kunt op die manier volop koken en daarnaast gaan afwassen. Een goede maaltijd heeft nu eenmaal veel tijd nodig.

Veel of weinig zeep?

Het is goed om te weten dat de afwas bij een klein beetje zeepsop al goed gedaan kan worden. Kijk naar de opties om de afwas goed te kunnen doen zonder hier al teveel zeep voor te gebruiken.

Afspoelen en drogen?

Als je niet veel tijd hebt dan kun je de afwas ook laten drogen in een droogrek. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de afwas eerst afspoelt met water om zo al het zeep eraf te laten gaan.