Schoonmaakmiddelen

Om uw huis goed schoon te krijgen, te zorgen voor een goede hygiƫne en sfeer is het gebruik van schoonmaakmiddelen erg belangrijk. Schoonmaakmiddelen zijn middelen die je helpen bij het reinigen van je huis. Er zijn twee belangrijke soorten schoonmaakmiddelen, namelijk chemische schoonmaakmiddelen en natuurlijke schoonmaakmiddelen. Dit artikel geeft meer informatie en de verschillen over deze twee schoonmaakmiddelen.

Chemische schoonmaakmiddelen

Chemische schoonmaakmiddelen zoals chloor en schuurmiddelen worden veel gebruikt bij het schoonmaken en huishouden. Chemische schoonmaakmiddelen zijn slecht voor het milieu. Bij het gebruik van deze schoonmaakmiddelen is het raadzaam om schoonmaak (rubberen) handschoenen te gebruiken, omdat schoonmaakmiddelen chemisch zijn. Wees daarom dan ook altijd voorzichtig met chemische schoonmaakmiddelen. Alle schoonmaakmiddelen die een oplossende eigenschap en een laag brand punt hebben zijn gevaarlijk.

Houd de chemische schoonmaakmiddelen dan ook buiten bereik van kinderen, werk nooit in afgesloten ruimtes en zorg dus voor goede ventilatie. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen door elkaar en lees voor een goede gebruiksaanwijzing ook altijd de etiket van een schoonmaakmiddel. Wil je toch chemische schoonmaakmiddelen gebruiken en ook rekening houden met het milieu wees dan erg zuinig met de dosering. Alle kleine beetjes helpen mee.

Natuurlijke schoonmaakmiddelen

Echter er zijn ook natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep en azijn. Natuurlijke schoonmaakmiddelen bestaan voor 100 procent uit natuurlijke producten, plantaardige basis en afbreekbaar. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn ook beter voor het milieu en uiteraard ook veiliger dan chemische schoonmaakmiddelen. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn te verkrijgen bij een natuurwinkel.