Ramen wassen

Het wassen van de ramen ook wel ramen lappen genoemd is een klus in het huishouden wat snel resultaat geeft. Echter bij sommige mensen geeft het de nodige ergernis omdat ze het ramen lappen niet streeploos kunnen.

Tips

Begin ten eerst door ruimte te creƫren, dus alles wat in de weg staat weg te halen en een huishoudtrap te plaatsen. Ten tweede is het belangrijk dat je een schone spons en zeem hebt en een goede raamwisser. Er zijn mensen die nog altijd spiritus gebruiken bij het wassen van de ramen, maar dit laat op den duur een blauwe waas achter op het glaswerk dus dit is af te raden. Beter is het om gewoon een emmer schoon water te gebruiken en wanneer de ramen wat vet zijn een scheutje ammonia er in. Tevens zijn er mensen die zweren bij het gebruik van een emmer water met een gepelde ui er in, dit gaat streepvorming tegen.

Je begint met het afnemen van de ramen met een natte spons, daarna trek je met de raamwisser in een vloeiende beweging van links naar rechts en van boven naar beneden (spiraal vorm) de ramen droog. De kozijnen en het overige houtwerk droogt u door deze met de zeem af te nemen. De raamwisser kunt u ook afnemen met de zeem. Laat de ramen goed op drogen.


Tip: voor heldere ramen kun je ook een beetje vaatwasser glansmiddel aan het water toevoegen.


Mochten er onverhoopt strepen zijn ontstaan dan kunt u deze weg krijgen door er met een krant over heen te poetsen. Is ramen wassen helemaal niks voor jou. Huur dan een glazenwasser in. Dit is niet eens zo heel duur en helemaal niet als je dit met meerdere buurt bewoners samen doet. En als een expert je ramen wast, weet je zeker dat het goed gebeurt.