Frituurpan schoonmaken

Allereerst en tip om te frituren, gebruik goed vloeibaar vet dit geeft namelijk veel minder aanslag en scheelt dus bij het schoonmaken van je frituurpan. Verwissel ook regelmatig het frituur vet. Zo krijg je minder snel aanslag in de frituurpan en frituren is zo ook veel gezonder.

Het schoonmaken van een frituurpan

Voor het schoonmaken een frituurpan moet je eerst het vet uit de frituurpan halen. Als het mogelijk is om de frituurpan uit elkaar te halen is dit aan te raden, want je kan dan de lossen onderdelen van de frituurpan in de vaatwasser doen of apart afwassen en schoonmaken. In de pan zelf doe je goed heet water met afwasmiddel of een vaatwassertablet.

Na een tijdje ( 1 a 2 uurtjes) weken giet je de frituurpan leeg. Dan doe je op nieuw warm water in de frituurpan met wat afwasmiddel en schrob je de frituurpan met een afwasborstel of schuursponsje om zo de laatste hardnekkige aanslag te verwijderen. Je kunt voor het schoonmaken van hardnekkige aanslag in de frituurpan ook een middel gebruiken waarmee je keukens kan ontvetten. Ook de knoppen van de frituurpan kan je op deze manier schoonmaken. Dan de frituurpan afspoelen, droogmaken en je frituurpan is weer helemaal schoon.