Schoonmaaktips oven en magnetron

Dit artikel geeft een overzicht en informatie met verschillende tips voor het schoonmaken van uw oven en/of magnetron. Met deze schoonmaaktips ziet uw oven of magnetron er weer als nieuw uit.

Op de website van schoonmaken-huishouden.nl vind je nog veel meer uitgebreide schoonmaaktips voor het schoonmaken en huishouden.

De schoonmaaktips voor oven en magnetron

In een magnetron of oven blijft altijd veel etensresten achter. Het is daarom belangrijk om uw magnetron of oven dan ook regelmatig schoon te maken. Als u de oven niet goed schoonmaakt kan dit tot aantasting van oven oppervlak leiden. Hierdoor kan de levensduur van oven verkorten. Ook is het mogelijk dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daarom hebben wij een aantal schoonmaaktips voor uw magnetron en oven op een rijtje gezet.
Voor het schoonmaken van uw oven of magnetron kunt u gebruik maken van speciale ovenreiniger.

U kunt ook een sopje van zeep met een spons of misschien wel schuursponsje gebruiken om uw oven of magnetron schoon te maken. De beste manier om uw oven of magnetron schoon te maken is door dit direct na gebruik te doen. De meeste etensresten zijn dan nog niet aangekoekt en dus makkelijker te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat de oven of magnetron dan erg heet kan zijn.

Heeft u last van hardnekkige vlekken laat dan een kopje water in de oven koken. Door de ontwikkeling van stoom kunt u de vlekken makkelijker verwijderen. Bij nare luchtjes kunt u regelmatig een kopje water met citroensap in de oven of magnetron zetten en dit een aantal minuten laten koken. Hierdoor gaat uw oven of magnetron weer lekker en fris ruiken.

Met glassex kunt u de glazen deurtjes van uw oven of magnetron schoonmaken.