Toilet en wc pot schoonmaken

Voor het schoonmaken van de toilet en wc pot gelden in principe de zelfde regels als het schoonmaken voor de badkamer.Als de plafond en muren van de waterdicht zijn kun je ze afnemen met een sopje. Zijn de muren of plafond van de toilet niet waterdicht dan maak je deze schoon met de stofzuiger of een stofdoek. De toilet zelf moet je zeker 1 a 2 keer per week schoonmaken met chloor. Gebruik hiervoor een chloorfles met een spuittuit einde om zo goed onder de wc pot rand te komen goed na boenen met een toiletborstel.

Toilet schoonmaken – wasbak

Bij de wasbak is het natuurlijk erg fris als je er altijd zeep en handdoek hebt hangen. De handdoek moet je dan wel regelmatig vervangen. De wasbak kun je gewoon afsoppen met alles reiniger en de vloer kun je gewoon dweilen. Probeer ook de toilet veel te ventileren door een raam open te zetten of de afzuiging aan te zetten.

Schoonmaaktip: Plaats een toilet verfris blok in toilet. Na elke doorspoel moment wordt er dan zeep in de wc pot verdeelt wat natuurlijk een reinigende werking heeft. Een luchtverfrisser plaatsen is natuurlijk eg handig om vervelde luchtjes tegen te gaan.