Badkamer en douche schoonmaken

De badkamer wordt dagelijks door het hele gezin gebruikt. Er stroomt dan ook veel water door de badkamer. Badkamers zijn vochtig en er hangt ook een warme atmosfeer. Een ideale omgeving voor bacteriƫn en schimmels. Het regelmatig schoonmaken van de badkamer is dan ook erg belangrijk.

Badkamerkastjes, plafond en muren schoonmaken

Badkamerkastjes haal je leeg en deze maak je met een sopje van boven tot onder schoon. Daarna maak je het kastje met een doek droog en zet je de spullen die je ook even afneemt weer terug. De muren en plafonds van moderne badkamers zijn vaak allemaal waterbestendig. Deze kun je dan ook af nemen met een sopje alles reiniger. De muren en/of plafonds die niet waterbestendig zijn maak je schoon door ze te stofzuigen of af te nemen met een stof doek. Badkamer spiegels kun je schoonmaken met Glassex. Zorg er wel voor de trekken om de Glassex van de spiegel te halen steeds droog gemaakt wordt na elke trek beurt. Dit om strepen te voorkomen.

Doucheputje en afvoer

Haal dagelijks de haren uit je doucheputje om verstopping tegen te gaan. Er zullen altijd wat haren in de douche afvoer terecht komen dus een keer per maand gootsteen reiniger in het doucheputje doen is geen overbodige luxe. Dit doe je dan ook om de laatste restjes vuil uit de gootsteen te verwijderen en verstopping en onaangename luchtjes tegen te gaan.

Badkamer grondig schoonmaken

Voor het grondig schoonmaken van de badkamer moet je zo af en toe de tegelwanden soppen. Dit doe je met een sopje van alles reiniger. Dit doe je ook met de kranen en douchekop en alle andere glimmen de metalen. Daarna alles schoonspoelen en droog maken. De vloer kun je gewoon dweilen. Voor meer informatie over dweilen verwijzen wij naar ons artikel over dweilen.

Extra tips badkamer schoonmaken:

  • Kalk vlekjes op de tegels kun je verwijderen door op een doekje een beetje azijn te doen en het dan weg te boenen.
  • Alle lichte metaal schoonmaken met een doekje met daarop spiritus om het weer te laten glimmen.
  • Toilet wekelijks schoonmaken met chloor om alles te ontsmetten. En dan goed onder de rand spuiten.
  • Bij glazenwanden en deuren na elke douche beurt schoonmaken met een trekker om aanslag en strepen te voorkomen. Het zelfde geld voor de tegels in de douchecabine. Glasmiddel dat gebruikt wordt voor de glazen schoon te maken in de vaatwasser is ook prima te gebruiken voor de glazenwanden en deuren in een badkamer.
  • De douche goed ventileren door altijd een raam open te hebben of een ventilator,afzuiging aanzetten inde badkamer.