Tips lijmvlekken verwijderen

Als u kleine kinderen heeft die op school en thuis veel knippen en plakken kan het goed voorkomen dat er lijmvlekken in de kleding van uw kinderen komen. Om deze lijm vlekken te verwijderen kun je het volgende doen.

Lijmvlekken te verwijderen kan op verschillende manieren

Als je direct handelt, is het soms mogelijk de lijmvlek er in een gewoon sopje uit te wassen. Of als je direct met wat aceton de lijmvlek probeert schoon te maken kun je de lijmvlek gewoon verwijderen door de kleding gewoon in de wasmachine te wassen.

Belangrijk is om nooit de kleding met lijmvlekken in de wasmachine te wassen zonder hem eerst te behandelen, hierdoor wordt het een stuk moeilijker om lijmvlekken nog te verwijderen.

Lijmvlekken die al langer in de kleding zitten zijn lastiger om te verwijderen.Als je de grote lijmresten er eerst af krabt met een mesje of gewoon met je nagels kan de resterende lijmvlek, vaak met aceton of een nagellakremover uit de kleren verwijdert worden.

Door een velletje keukenrol over de lijmvlek te leggen en hier vervolgens met een strijkijzer overheen te gaan, kan de lijmvlek weer smelten en geabsorbeerd worden door de keukenrol. Het laatste restje kan vervolgens het beste met aceton of nagellakremover verwijderd worden.

Door het kledingstuk in te vriezen is het gemakkelijker om bevroren lijmvlekken te verwijderen door de lijmvlek er af te krabben met een mesje. Ook nu moet het laatste restje lijmvlek verwijderd worden met behulp van aceton of een nagellakremover.