Schoenen poetsen

Een karweitje wat de meeste mensen laten liggen, maar wat echt de levensduur van je schoenen kan verlengen. Het is verstandig om eerst te achterhalen van welk materiaal uw schoen is en welk poetsmiddel hierbij gebruikt kan worden. Vaak krijgt u hier advies over bij de aanschaf van uw schoenen ook is dit advies te verkrijgen bij de betere schoenmaker.

Het poetsen en schoonmaken van schoenen

Lederen schoenen: U begint eerst met een watersopje om de schoenen schoon te maken, dat wil zeggen, de modder etc. verwijderen. De schoenen eerst laten drogen voordat u verder gaat met poetsen. Het is niet raadzaam om de schoenen op te laten drogen in de buurt van de kachel/verwarming, dit is te warm en hierdoor kunnen lelijke barstjes ontstaan.

Wanneer de schoenen droog zijn, verwijdert u de veters, als uw schoen deze heeft. Dan smeert u de schoenen in met een schoenpoets, het beste is om deze zeker een paar uur te laten intrekken. Daarna borstelt u dit uit met een borstel, met bewegingen die steeds heen en weer gaan. Wanneer u de veters weer terug in de schoen doet is het raadzaam om te controleren of ze niet vervangen moeten worden.

Voor een beter behoud van uw schoen, kunt u het beste schoenspanners in uw schoenen plaatsen. Su├Ęde schoenen zijn het beste te behandelen met een borstel en reinigingsmiddel die u kunt kopen bij de schoenmaker. Vraag deskundig advies.

Bij de aanschaf van schoenen worden tegenwoordig steeds meer sprays meegeven die vuil en water afstoten.