Tips kaarsvetvlekken verwijderen

Kaarsvet dat in je kleren, op je tapijt of meubilair gekomen is, kan vervelende kaarsvetvlekken veroorzaken. Er zijn een aantal manieren om deze kaarsvetvlekken te verwijderen. Voor alle manieren geldt dat je het kaarsvet moet laten stollen en eerst met de hand of met een mesje zoveel mogelijk kaarsvet er af moet halen.

Een makkelijke manier om kaarsvetvlekken te verwijderen, is om een velletje keukenrol over de kaarsvetvlek te leggen, en hier vervolgens met een strijkijzer overheen te strijken. Het kaarsvet smelt door de warmte van het strijkijzer en wordt vervolgens opgenomen door het velletje keukenrol. Belangrijk is om regelmatig een nieuw stukje keukenrol te pakken zodat alle kaarsvet geabsorbeerd kan worden. Let wel op met meubilair of het tegen de hitte van het strijkijzer kan.

Andere manieren om kaarsvetvlekken verwijderen

Een andere manier is om kaarsvetvlekken te verwijderen is de stof met de kaarsvetvlek in te vriezen. Als de kaarsvetvlek bevroren is kan je hem er met een mesje makkelijk afkrabben. Kledingstukken kunnen natuurlijk in de diepvries gestopt worden aar voor tapijten en dergelijke bestaan er ook speciale sprays om de kaarsvetvlek te bevriezen.

Een laatste manier is om wat wasbenzine op een schoon doekje te doen en hiermee de kaarsvetvlekken schoon te maken. Dit is ook een goede oplossing als na een van de andere manieren de kaarsvetvlekken nog een beetje zichtbaar zijn. Let ook hier goed op dat de stof wel tegen wasbenzine moet kunnen.