Stofzuigen

Een van de taken welke bij het huishouden hoort is het stofzuigen. Graag geven we je een aantal tips om het stofzuigen makkelijker te maken om te kunnen genieten van het eindresultaat. Het is verrassend hoe je op een goede en gemakkelijke manier een mooie en schone werkplek of woonkamer kunt krijgen.

Tip 1: de ondergrond

Het is belangrijk om het mondstuk van de stofzuiger af te stemmen op de ondergrond. Een plavuizen vloer of een hardhouten vloer van parket heeft een ander mondstuk nodig dan een hoogpolig tapijt. Het is daarom belangrijk om de juiste keuzes te maken en om op basis van de ondergrond een goed mondstuk aan te schaffen en te gebruiken.

Tip 2: water

Als je vaak water moet opzuigen dan is het slim om een stofzuiger te kiezen welke hierop voorbereid is. Het is slim om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar een stofzuiger voor het opzuigen van water. Een stofzuiger welke hier tegen kan en waarbij de zakken dan ook niet opengaan of kapot gaan. Ook zijn er stofzuigers zonder zak die bestendig zijn tegen water.

Tip 3: power

Het is belangrijk om een stofzuiger te kopen waarmee je voldoende kracht kunt inzetten. Een stofzuiger met maar een paar honderd watt zal vaak de werkzaamheden niet goed kunnen uitvoeren. Het is slim om te kijken welke stofzuigers er zijn om zo een goede keuze te kunnen maken. Vergeet echter niet om een volle zak te vervangen met een nieuwe lege. Zo verlies de stofzuiger geen kracht door een vieze volle zak.

Tip 4: de juiste hulpstukken

Een goede stofzuiger heeft voldoende hulpstukken om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier een goed eindresultaat krijgt. Het is slim om te kiezen voor een goede set hulpstukken om zo ook op de moeilijk bereikbare plekken in je huis of werkplek schoon te kunnen krijgen.