De beste manier om plastic voedselbakjes schoon te maken

Het bewaren van overgebleven voedselwaren in plastic bakjes is een van de grote gemakken van de moderne wereld. Totdat je deze moet wassen natuurlijk. Maak deze schoonmaak taak daarom een stuk sneller en effectiever.

Weg met stank!

  1. Los vier eetlepels zuiveringszout op in warm water in een grote bak of kom.
  2. Dompel je plastic containers in deze oplossing als het klein genoeg is, of giet het mengsel in de houder. Laat het inweken gedurende ongeveer 30 minuten of totdat de geur verdwijnt. Spoelen en drogen maar.
  3. Ruikt het nog steeds vies? Vul de bakjes met verfrommelde kranten en sluit de deksel. Verwijder het papier na een dag of twee; het zal de geur absorberen. Was de container en het deksel in heet water met zeep. En maak het daarna droog.

Weg met vlekken!

  1. Meng een oplossing van vloeibaar chloor in warm water. Doe deze in je plastic bakjes tot het verkleurde gedeelte van de container is ondergedompeld.
  2. Als het deksel ook vuil is, plaats deze plat op de bodem van de gootsteen en giet hier bleekmiddel mengsel op. Laat het daarna in je mengsel bij 1) staan voor ongeveer 30 minuten.
  3. Was de container en je deksels in heet water met zeep. Maak het daarna droog.

Maak het jezelf de volgende keer makkelijker
Tip: Je kunt veel schoonmaak werk voorkomen door alle binnenkanten van het plastic met anti-aanbak spray te bevochtigen. Handig!