Uitwerpselen van vogels uit je kleding krijgen

Vogelpoep is iets waar niemand over wilt nadenken. Toch komt het voor. En kun je wanneer je buiten bent uitwerpselen van een vogel, een duif, een kraai, een merel ed. op je kleding krijgen. Het probleem met vogelpoep is dat de vlekken complexer zijn omdat deze vogels veelal bessen of andere dingen gegeten hebben. Daarom is het uitwerpsel een mix van verschillende bestanddelen.

Vogelpoep vlekken uit kleding verwijderen

Stap 1: Schraap overtollige vogelpoep van je kleding, en let er op dat je de vlek niet verder verspreid.

Hint: Je kunt de doffe kant van een mes gebruiken voor het schrapen, maar in dit geval is een kunststof mes of kunststof lepel een betere keuze.

Stap 2: Spoel je kleding van binnen en buiten goed uit met koud water.

Stap 3: Behandel de vlek met een pasta van poedervormig wasmiddel gemengd met een beetje water, of met vloeibaar wasmiddel.

Stap 4: Gebruik bleek of chloor om de vlek te behandelen als het om witte kleding gaat. Voor kleur gebruik wasmiddel om de kleding verder te behandelen.

Stap 5: Als er nog steeds een vlek is zijn het waarschijnlijk de ingrediƫnten in de uitwerpselen die het probleem hebben veroorzaakt. Gebruik waterstofperoxide (of bleekmiddel in de vorm van pasta). Laat de pasta voor een paar minuten zitten en daarna goed uitspoelen.

Hint: Laat de stof niet drogen totdat de plek volledig schoon is.

Wat je ook kunt doen is een oplossing maken door een eetlepel ammoniak te mengen met twee kopjes warm water. Gebruik dit als een vlekverwijdering oplossing.